Przepis na Kotlety z królika
SKŁADNIKI DO KOTLETY Z co to jest
Gotowanie Kotlety z królika po śląsku. Składniki do szklanki mleka, kajzerka, 7 dag boczku.

Jak ugotować Kotlety z królika po śląsku

Definicja KOTLETY Z KRÓLIKA PO ŚLĄSKU: Produkty: 50 dag mięsa króliczego z przodka, pół szklanki mleka, kajzerka, 7 dag boczku wędzonego, jajo, 4 łyżki bułki tartej, 3 łyżki margaryny, majeranek, pieprz, sól Wykonanie: Mięso, boczek oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać majeranek, pieprz, sól i jajo. Masę dobrze wyrobić, formować niewielkie kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej margarynie. Włożyć do rondelka, dodać niewielką ilość świeżej margaryny i wstawić na 10 min do piekarnika.

Czym jest Kotlety z królika po śląsku znaczenie w Słownik K .