Przepis na Kotlety
SKŁADNIKI DO KOTLETY co to jest
Gotowanie Kotlety ziemniaczane. Składniki do dag żółtego sera1/2 litra bulionu warzywnego15 dag.

Jak ugotować Kotlety ziemniaczane

Definicja KOTLETY ZIEMNIACZANE: 80 dag ziemniaków
jajko
3-4 łyżki mąki pszennej
10 dag żółtego sera
1/2 litra bulionu warzywnego
15 dag pieczarek
2 łyżki masła
2 łyżki mąki krupczatki
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
bułka tarta
olej Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, wymieszać ze startym serem, jajkami, m?ką pszenną, doprawić gałką, solą, pieprzem. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na łyżce oleju, podlać odrobiną bulionu, dusić pod przykryciem ok. 5 min. Zasmażkę z mąki krupczatki i masła rozprowadzić reszt? bulionu. Zagotować. Dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kotletami.

Czym jest Kotlety ziemniaczane znaczenie w Słownik K .