Przepis na Kremowy budyń z
SKŁADNIKI DO KREMOWY BUDYŃ Z co to jest
Gotowanie Kremowy budyń z owocami. Składniki do szklanki mleka - 2 łyżki cukru - 1 łyżka masła.

Jak ugotować Kremowy budyń z owocami

Definicja KREMOWY BUDYŃ Z OWOCAMI: Składniki: - budyń waniliowy (na 0,5 l mleka) - 2 szklanki mleka - 2 łyżki cukru - 1 łyżka masła - pół szklanki śmietany kremówki - 100 g waniliowego twarożku homogenizowanego - 300 g miękkich owoców z kompotu lub mrożonki - listki melisy do dekoracji Sposób wykonania: Budyń w proszku wymieszać z pół szklanki mleka i cukrem. Resztę mleka zagotować, zdjąć z ognia, wlać rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotować na  małym ogniu. Dodać łyżką masła i odstawić do ostudzenia, mieszając co pewien czas, aby nie utworzył się na powierzchni kożuch. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Całkowicie ostudzony budyń wymieszać z ubitą śmietanką oraz serkiem waniliowym. Owoce ułożyć w pucharkach warstwami na przemian z przygotowanym kremem. Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce i udekorować listkami melisy.

Czym jest Kremowy budyń z owocami znaczenie w Słownik K .