Przepis na Krokiety z krewetek
SKŁADNIKI DO KROKIETY Z co to jest
Gotowanie Krokiety z krewetek. Składniki do ugotowanych krewetek,2 zabki czosnku,1 lyzeczka.

Jak ugotować Krokiety z krewetek

Definicja KROKIETY Z KREWETEK: Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 45 min.
350 g ugotowanych krewetek,
2 zabki czosnku,
1 lyzeczka sproszkowanego imbiru,
1/2 zielonej papryczki chilli,
1/2 czerwonej papryczki chilli,
1 duza cebula,
1/2 lyzeczki turmeriku,
1/2 lyzeczki mielonego czarnego pieprzu,
1/2 lyzeczki soli,
1 jajko,
100 g masla,
bulka tarta,
3-4 liscie miety.

1. Zemlec ugotowane i obrane ze skorupek krewetki, czosnek, imbir, chilli, cebule, turmerik, pieprz i sol.
2. Otrzymana mase starannie wymieszac z jajkiem. Uformowac krokiety o srednicy
ok. 4 cm. Obtoczyc w tartej bulce i smazyc w masle po obu stronach na zloto
przez 6-7 min.
3. Podawac przybrane calymi krewetkami i posiekanymi liscmi miety.

Czym jest Krokiety z krewetek znaczenie w Słownik K .