Przepis na Królik po myśliwsku
SKŁADNIKI DO KRÓLIK PO co to jest
Gotowanie Królik po myśliwsku. Składniki do 2 cebule,1 łyżka tartej bułki,0,5 szklanki wody,0,5.

Jak ugotować Królik po myśliwsku

Definicja KRÓLIK PO MYŚLIWSKU: Comber i udka z 1 królika,
15 dag wędzonego boczku,
2 cebule,
1 łyżka tartej bułki,
0,5 szklanki wody,
0,5 szklanki czerwonego wina wytrawnego,
3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup,
10 utartych ziaren jałowca;
sól do smaku

Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3-4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebul? i tart? bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ci?nienia wewnętrznego.

Czym jest Królik po myśliwsku znaczenie w Słownik K .