Przepis na Potrawce W Królik
SKŁADNIKI DO KRÓLIK W POTRAWCE co to jest
Gotowanie Królik w potrawce. Składniki do tuszka królika ( 1,2 kg) •  sól, biały pieprz, gałązka.

Jak ugotować Królik w potrawce

Definicja KRÓLIK W POTRAWCE: Składniki •  pęczek dymki •  25 dag marchewki •  tuszka królika ( 1,2 kg) •  sól, biały pieprz, gałązka rozmarynu, listek laurowy •  4 łyżki oleju •  szklanka różowego wina • 12 dag gęstej śmietany •  2 łyżki ciemnej zasmażki błyskawicznej •  zioła do dekoracji (np. mięta) Etapy przygotowania 1. Dymki i marchewki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Tuszkę królika umyć i pokroić na 8 porcji, natrzeć solą i pieprzem. Usmarzyć w brytfannie na gorącym oleju. 2. Mięso wyjąć z brytfanny, a na tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa. Wyjąć, zabezpieczyć przed wystygnięciem. 3. Do brytfanny ponownie włożyć mięso, dodać listek laurowy i rozmaryn. Zalać winem i szklanką wody, dusić przez 30-40 minut. Po 20 minutach włożyć do rondla usmażone warzywa. 4. Mięso wyjąć z rondla. Do sosu wlać śmietanę i wsypać zasmażkę. Zagotować mieszając. Porcje królika przełożyć na podgrzane talerze, polać sosem śmietankowym. Podawać z plackami ziemniaczanymi.

Czym jest Królik w potrawce znaczenie w Słownik K .