Przepis na Kulebiak
SKŁADNIKI DO KULEBIAK co to jest
Gotowanie Kulebiak staropolski z sosem borowikowym. Składniki do 50 g oleju- 1 kg ciasta.

Jak ugotować Kulebiak staropolski z sosem borowikowym

Definicja KULEBIAK STAROPOLSKI Z SOSEM BOROWIKOWYM: Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 kg filetu z morszczuka
- 50 g oleju
- 1 kg ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 1/2 kg kapusty z grzybami
- pierprz naturalny
- sól
- marchewka do dekoracji
sos borowikowy: - 150 g borowików mrożonych
- 50 g cubuli
- 150 g śmietany
- 50 g masła
- sól
- pieprz Sposób przyrządzania: Rybę smażymy, doprawiamy, jedno jajko gotujemy, kroimy, dodajemy; rozwałkować ciasto, nałożyć na przemian: warstwę kapusty i rybiego mięsa; zwinąć jak makowiec, sklejamy jajkiem; pieczemy w piekarniku w 220 st. C około 20 minut.
Sos: Grzyby i cebulę kroimy w kostkę, rozgrzać masło, podsmażyć, doprawić, zalać śmietaną, pozostawić do odparowania.

Czym jest Kulebiak staropolski z sosem znaczenie w Słownik K .