Przepis na Kulebiak
SKŁADNIKI DO KULEBIAK co to jest
Gotowanie Kulebiak. Składniki do śmietany nadzienie:50 dag świeżych grzybów2 łyżki masła1 cebula1/2.

Jak ugotować Kulebiak

Definicja KULEBIAK: 30 dag mąki
15 dag masła
2 żółtka
1 jajko
2 łyżki śmietany nadzienie:
50 dag świeżych grzybów
2 łyżki masła
1 cebula
1/2 szkl. śmietany
1 jajko
natka pietruszki
sól, pieprz M?kę posiekać z tłuszczem, żółtka rozetrzeć z solą, poł?czyć ze ?mietaną, dodać do mąki. Zagnieść ciasto, włożyć do lodówki. Grzyby krótko obgotować, odcedzić, pokroić. Cebulę udusić, dodać cebulę, podlać wywarem, udusić. Jajko rozmieszać ze ?mietaną, dodać do grzybów, przyprawić. Ciasto podzielić na 2 czę?ci, rozwałkować. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć 1 placek, na nim nadzienie, przykryć drugim plackiem, posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku  na rumiano.

Czym jest Kulebiak znaczenie w Słownik K .