Przepis na Kurczak duszony w
SKŁADNIKI DO KURCZAK DUSZONY co to jest
Gotowanie Kurczak duszony w winie. Składniki do czosnku kawałek ostrej suszonej papryczki oregano 2.

Jak ugotować Kurczak duszony w winie

Definicja KURCZAK DUSZONY W WINIE: Produkty: 4 udka z kurczaka
jarzynka
2 ząbki czosnku
kawałek ostrej suszonej papryczki
oregano
2 łyżki masła
1 por
1 czerwona cebula
200 ml białego wytrawnego wina Wykonanie: Porcje mięsa oczyścić, opłukać, osączyć, włożyć do miski, natrzeć jarzynką, obłożyć plasterkami czosnku, posypać pokruszoną papryką i listkami oregano, odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Udka dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami lub serwetkami, uważając, by nie zetrzeć przypraw, cebulę obrać z łupin, pokroić na cząstki, pora oczyścić, opłukać, pokroić na ukośne plastry. Na patelni rozpuścić masło, podgrzać do momentu, aż zacznie się pienić, ale zbytnio go nie przegrzewać, na patelnię kłaść kawałki kurczaka, obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Obsmażone udka przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać cząstki cebuli i plastry pora, całość polać białym winem, przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190°C, piec ok. godziny  

Czym jest Kurczak duszony w winie znaczenie w Słownik K .