Przepis na Kurczak w
SKŁADNIKI DO KURCZAK W co to jest
Gotowanie Kurczak w śmietanie z migdałami. Składniki do łyżki oleju,1 duża cebula,1 ząbek czosnku,4.

Jak ugotować Kurczak w śmietanie z migdałami

Definicja KURCZAK W ŚMIETANIE Z MIGDAŁAMI: Składniki:60 dkg piersi kurczaka,
5 dkg masła,
2 łyżki oleju,
1 duża cebula,
1 ząbek czosnku,
4 łyżki sherry,
275 ml słodkiej śmietany,
4 łyżki migdałów,
sok z połowy cytryny,
sól,
pieprz.

 
Sposób przyrządzenia:        Piersi kurczaka pociąć ukośnie na kawałki o grubości 6 mm, posypać obficie solą i pieprzem. Masło i olej rozgrzać na patelni dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć do miękkości i lekkiego przyrumienienia. Następnie dodać kawałki kurczaka i smażyć 5 min. ciągle mieszając aż kurczak stanie się miękki. Dolać sherry i gotować 10 min. na silnym ogniu, do momentu odparowania połowy sosu. Następnie dodać sok cytrynowy i śmietanę. Gotować kilka minut, przyprawić do smaku. Posypać uprażonymi na patelni migdałami. Kurczaka można podawać z makaronem lub ryżem.

Czym jest Kurczak w śmietanie z znaczenie w Słownik K .