Przepis na Kurczak z grilla w
SKŁADNIKI DO KURCZAK Z GRILLA co to jest
Gotowanie Kurczak z grilla w sezamie z ryżem imbirowym. Składniki do kurczaka, bez skórki i.

Jak ugotować Kurczak z grilla w sezamie z ryżem imbirowym

Definicja KURCZAK Z GRILLA W SEZAMIE Z RYŻEM IMBIROWYM: Składniki: 455 g piersi, udek lub polędwiczek z kurczaka, bez skórki i tłuszczu Marynata sojowo-miodowa 1 łyżka prażonego ziarna sezamowego 1 łyżka wina ryżowego (mirin) lub sherry 2 łyżeczki miodu lub soku śliwkowego 2 łyżeczki sosu sojowego o obniżonej zawartości soli 2 łyżeczki sosu ostrygowego 1 łyżeczka oleju sezamowego Ryż imbirowy 1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 szklanka ryżu o drobnych lub średnich ziarnach, wypłukanego i osuszonego 1 1/2 szklanki piwa imbirowego 1 łyżka pokrojonego w kostkę imbiru marynowanego lub z puszki 1 łyżka drobno pokrojonej dymki (niekoniecznie)
 
Sposób przygotowania: 1. Przyrządzić marynatę, mieszając dokładnie wino, sosy, olej sezamowy i ziarna sezamu w naczyniu przeznaczonym do produktów spożywczych. 2. Kurczaka pokroić na duże kawałki. Mięso włożyć do zalewy i obrócić kilka razy, aby dokładnie pokryło się marynata. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. 3. W dużym rondlu na małym ogniu podgrzać świeży imbir i olej sezamowy. Przygrzewać przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dołożyć ryż i gotować dalej, mieszając przez 2 minuty. Dodać piwo imbirowe i imbir marynowany. Rozmieszać. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień. Przykryć rondel. Odparować przez 10- 15 minut, aż ryż będzie gotowy. Dodać dymkę i wymieszać. 4. Nagrzać grill lub piekarnik do średniej temperatury. Osuszyć kurczaka. Piec na ruszcie lub na grillu, od czasu do czasu smarując marynata przez 6- 7 minut, aż mięso będzie dopieczone i przyrumienione. Kurczak jest gotowy, kiedy po nakłuciu wypływa z niego klarowny sok. Podawać z ryżem imbirowym i ugotowanymi na parze warzywami po chińsku.
 
 

Czym jest Kurczak z grilla w sezamie z znaczenie w Słownik K .