Jak ugotować Kurczak z nadzieniem polskim
Definicja KURCZAK Z NADZIENIEM POLSKIM: Składniki chałka - 3 kromki cukier puder - 5 łyżek jajka - 2 szt kurczak - 1 szt majeranek - 4 łyżki masło - 125 g miód - 3 łyżki mleko - 0,5 szklanki pieprz czarny - 0,5 łyżeczki pietruszka - 1 pęczek rodzynki - 5 dag sól - 4 łyżki sól - 0,5 łyżeczki wątróbka drobiowa - 15 dag woda - 0,5 szklanki Wykonanie Ubić masło, dodać żółtka, posiekaną wątróbkę, chałkę namoczoną w mleku i odciśniętą, ubitą pianę z białek. Kurę natrzeć solą, majerankiem, oblać miodem rozpuszczonym w ciepłej wodzie. Kurę nafaszerować nadzieniem, zaszyć, piec ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Co jakiś czas podlewać powstałym sosem.
Czym jest Kurczak z nadzieniem polskim znaczenie w Słownik K .