Przepis na Locro criollo
SKŁADNIKI DO LOCRO CRIOLLO co to jest
Gotowanie Locro criollo - argentyński gulasz 7-godzinny. Składniki do dag białej fasoli- 15 dag.

Jak ugotować Locro criollo - argentyński gulasz 7-godzinny

Definicja LOCRO CRIOLLO - ARGENTYŃSKI GULASZ 7-GODZINNY: - 30 dag kukurydzy (suszonej jak na popcorn)
- 30 dag białej fasoli
- 15 dag boczku
- 15-20 dag wołowiny
- 10 dag słoniny
- 1 tłusta kiełbaska
- 1 kiełbaska chorizo
- 10-15 dag mi?ższu dyni
- 10-15 dag marchewki
- 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 słodki ziemniak (10 dag)
- 1 zwykły ziemniak (10 dag)
- 20 dag białej kapusty
Sos:
- 1/4 l oliwy
- 1 główka czosnku
- sól
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

Namocz przez noc fasolę i kukurydzę. W wodzie, w której się moczyły, ugotuj kiełbasę i chorizo, połowę kukurydzy i połowę fasoli. Dorzuć pokrojoną wołowinę, boczek i słoninę. Nie sól! Gotuj 7 godzin, mieszając od czasu do czasu. Dodaj resztę fasoli i kukurydzy, pokrojone warzywa i pieprz. Gotuj godzinę. Zrób sos: rozgnieć czosnek, utrzyj z oliwą, przypraw. Locro posól, podawaj w wazie. Obok ustaw sos.

Czym jest Locro criollo - argentyński znaczenie w Słownik L .