Przepis na Mrożony krem
SKŁADNIKI DO MROŻONY KREM co to jest
Gotowanie Mrożony krem kefirowy. Składniki do cukru, szczypta soli • skórka starta z 1/2 pomarańczy.

Jak ugotować Mrożony krem kefirowy

Definicja MROŻONY KREM KEFIROWY: Składniki KREM: • 70 g mąki • 300 g kefiru • 75 g cukru, szczypta soli • skórka starta z 1/2 pomarańczy • 2 łyżki soku z pomarańczy • 125 g śmietanki • 1 łyżka cukru waniliowego SOS: • 20 dag gorzkiej czekolady • 1/2 szklanki mleka • 1 łyżeczka niesłodzonego kakao w proszku • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej PONADTO: • nieobrane migdały do przybrania Etapy przygotowania 1. W garnuszku dokładnie wymieszać mąkę z kefirem, po czym dodać cukier, sól oraz skórkę i sok z pomarańczy. Zagotować krem, ciągle mieszając, aby uzyskał gęstość budyniu. 2. Krem przełożyć do miski i mieszając, ostudzić go. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i dodać do kremu. Krem wstawić na 1,5 godz. do zamrażarki, aby nieco stężał, ale pozostał przy tym plastyczny. Dlatego należy go od czasu do czasu zamieszać 3. Czekoladę na sos połamać na kawałki i włożyć do garnka. Dodać zimne mleko z kakako oraz kawę rozpuszczalną, całość podgrzać na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się całkowicie rozpuści. 4. Krem nałożyć do wysokich pucharków, polać ciepłym sosem i natychmiast podawać.

Czym jest Mrożony krem kefirowy znaczenie w Słownik M .