Przepis na Na Święta - tort
SKŁADNIKI DO NA ŚWIĘTA - TORT co to jest
Gotowanie Na Święta - tort orzechowo - czekoladowy. Składniki do łyżeczki proszku do pieczenia 7.

Jak ugotować Na Święta - tort orzechowo - czekoladowy

Definicja NA ŚWIĘTA - TORT ORZECHOWO - CZEKOLADOWY: SKŁADNIKI Ciasto : 7 jajek 7 łyżek cukru 12 łyżeczki proszku do pieczenia 7 płaskich łyżek mąki szklanka drobno zmielonych orzechów włoskich torebka cukru waniliowego ok 8g szczypta soli Masa: 1,5 kostki masła 2 jajka 2 łyżki cukru tabliczka czekolady 100 g 85 % zawartości kakao szklanka cukru pudru rum Dekoracja : Czekoladowe ruloniki Wiśnie w spirytusie wiórki z białej czekolady Poncz: herbata cukier cytryna kieliszek spirytusu
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Ciasto: 1. Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym 2. Powoli dodawać żółtka 3. Powoli dosypywać orzechy 4. Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia 5. dodać mąkę i proszek do pieczenia 6. Przelać do tortownicy 26 cm średnicy 7. Piec w temp 150 stopni ok 40 45 minut Masa: 1. jajka ubić na parze z 2 łyżkami cukru 2. powoli dodawać czekoladę ciągle mieszając 3. Wstawić do zimnej wody i ubijać do czasu ostygnięcia 4. zmiksować masło z cukrem pudrem 5. dodawać po łyżce masy jajecznej ciągle miksując 6. dodać rum ilość dowolna. Nie za dużo żeby masa nie była zbyt rzadka Poncz: 1. zrobić mocną herbatę 2. dodać cukier i cytrynę oraz spirytus 3. ochłodzić całość Wykonanie Tortu : 1. Ciasto przeciąć na 3 równe placki. 2. placek dolny i środkowy nasączyć ponczem górny delikatnie 3. Przełożyć masą placki 4. Górny placek posmarować dość równo 5. nałożyć masę na boki Dekoracja : 1. Górę posypać wiórkami z czekolady białej 2. Zrobić na górnym placku tzw kleksy tyle ile ma być porcji ciasta 3. dookoła ciasta "poprzyczepiać" ruloniki z czekolady 4. powkładać wiśnie w kleksy z masy. Tort należy włożyć do lodówki na min 3 godziny.

Czym jest Na Święta - tort orzechowo znaczenie w Słownik N .