Przepis na Naleśniki z
SKŁADNIKI DO NALEŚNIKI Z co to jest
Gotowanie Naleśniki z groszkiem i kiełbasą. Składniki do szklanki wody - jajo - 120 g mąki - sól.

Jak ugotować Naleśniki z groszkiem i kiełbasą

Definicja NALEŚNIKI Z GROSZKIEM I KIEŁBASĄ: SKŁADNIKI: ciasto: - pół szklanki mleka - pół szklanki wody - jajo - 120 g mąki - sól - tłuszcz do smażenia farsz: - 350 g kiełbasy - małe opakowanie groszku konserwowego - 2 łyżki majonezu sałatkowego winiary - łyżka naturalnego jogurtu - 50 g star[ego żółtego sera - posiekana natka pietruszki - łyżka oleju - sól, pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Mąkę, jajo, mleko i wodę zmiksuj na ciasto o konsystencji śmietany, po czym dopraw solą. Z przygotowanego ciasta usmaż na rozgrzanym tłuszczu 8 naleśników. Wyjęty z puszki groszek osącz na sicie, a kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Połącz wędlinę z groszkiem, jogurtem i majonezem, doprawiając uzyskany farsz solą i pieprzem. Przełóż nim naleśniki i podaj posypane tartym serem i natką. Farsz ten nadaje się również do omletu: przyrządź go z 3 jajek zmiksowanych z 2 łyżkami śmietany i 4 łyżkami tartego żółtego sera (porcja na 1 omlet). Gdy wierzch omletu lekko się zetnie, przełóż go na talerz i dopełnij farszem.

Czym jest Naleśniki z groszkiem i znaczenie w Słownik N .