Przepis na Naleśniki
SKŁADNIKI DO NALEŚNIKI co to jest
Gotowanie Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą. Składniki do jajka- 1 łyżka oleju Farsz:- 1.5.

Jak ugotować Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą

Definicja NALEŚNIKI ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM I FETĄ: Składniki: Ciasto:
- 1 l mleka
- 40 dag mąki
- 4 jajka
- 1 łyżka oleju Farsz:
- 1.5 kg liści szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 10 dag masła
- 1.5 opakowania fety (ok. 40 dag)
- 30 dag półtłustego twarogu
- 1 kubek śmietany 12-proc. (18 dag)
- 1/2 szklanki mleka
- sól
- pieprz Sposób przyrządzania: Mąkę zmiksuj z mlekiem i żółtkami. Białka ubij na pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. Patelnię posmaruj olejem i usmaż naleśniki. Szpinak opłucz, odetnij ogonki. Masło rozpuść w garnku, wrzuć pokrojony czosnek i szpinak. Smaż 5 minut, następnie grubo posiekaj. Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z twarogiem. Dodaj szpinak i pieprz, wymieszaj. Naleśniki posmaruj farszem i zwiń w rulony. Ułóż w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Zalej śmietaną wymieszaną z mlekiem i przyprawioną solą i pieprzem. Zapiekaj 40 minut w temp. 180°C.

Czym jest Naleśniki zapiekane ze znaczenie w Słownik N .