Przepis na Naleśniki ze
SKŁADNIKI DO NALEŚNIKI ZE co to jest
Gotowanie Naleśniki ze szpinakiem i fetą. Składniki do • łyżka oleju Farsz: 1,5 kg liści szpinaku •.

Jak ugotować Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Definicja NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ: Składniki Ciasto:
1l mleka
• 400 g mąki
• 4 jajka
• łyżka oleju
Farsz:
1,5 kg liści szpinaku
• 3 ząbki czosnku
• 100 g masła
• 1,5 paczki fety
• 300 g półtłystego twarogu
• opakowanie śmietany 12%
• pół szklanki mleka
• sól, pieprz Etapy przygotowania 1. Oddzielić białka od żółtek. Mąkę miksować z mlekiem i żółtkami. Białka ubijć na pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Patelnię smarować olejem i wysmażyć naleśniki. 2. Szpinak wypłukać, odciąć ogonki. 3. Rozpuścić masło w garnku. Pokrojony czosnek i szpinak wrzucić na masło. Podsmażyć liście ok. 5 minut. Następnie grubo posiekać. 4. Fetę zgnieść widelcem i wymieszać z białym serem. Dodać szpinak, pieprz. Wymieszać. 5. Nalesniki smarować farszem i zawijamy w ruloniki. Układać w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Zalać śmietaną połączoną z mlekiem, pieprzem i solą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Czym jest Naleśniki ze szpinakiem i fetą znaczenie w Słownik N .