Przepis na Nalewka Pasikonik
SKŁADNIKI DO NALEWKA co to jest
Gotowanie Nalewka Pasikonik . Składniki do kwiatu róży1 łyżka posiekanej zielonej ruty1 łyżka.

Jak ugotować Nalewka "Pasikonik"

Definicja NALEWKA "PASIKONIK": 1 szklanka miodu
1 szklanka cukru
1 łyżka suszonego kwiatu róży
1 łyżka posiekanej zielonej ruty
1 łyżka posiekanej zielonej mięty
kawałek kory cynamonu
1/2 gałki muszkatołowej
10 gozdzików
kawałek imbiru
2l wódki   Zioła i przyprawy zalać szklanką wody i zagotować pod przykryciem ok. 20 min. Miód rozpuścić w osobnym rondelku. Wywar ziołowy przecedzić, wymieszać z miodem i zalać wódką. Naczynie szczelnie przykryć i dobrze podgrzać, lecz nie gotować. Kiedy ostygnie, przelać do dużego słoja i zostawić, aby się dobrze ustała. Po upływie kilku dni zlać przy pomocy rurki do butelek, szczelnie zakorkować i pozostawić w chłodnym pomieszczeniu.

Czym jest Nalewka Pasikonik znaczenie w Słownik N .