Przepis na Napój truskawkowy
SKŁADNIKI DO NAPÓJ TRUSKAWKOWY co to jest
Gotowanie Napój truskawkowy. Składniki do truskawek ok. 300g • 1 pomarańcza • 2 szklanki maślanki.

Jak ugotować Napój truskawkowy

Definicja NAPÓJ TRUSKAWKOWY: Składniki na 2 porcje

• Opakowanie mrożonych truskawek ok. 300g • 1 pomarańcza • 2 szklanki maślanki lub kefiru • 2 - 3 płynnego (pitnego) miodu • ewentualnie świerze truskawki do dekoracji.  
Etapy przygotowania

1. Truskawki rozmrozić ( w temp. pokojowej lub mikrofalówce). 2. truskawki pokroić na połówki, wrzucić do wysokiego naczynia. Pomarańcze spażyć wrzącą wodą, osuszyć, przekroić na połowę. 3. Przekroić pomarańczę na polowę, wycisnąć sok, zmiksować razem z truskawkami, zimną maślanką i miodem. 4. Napój wlać do dzbanka, nakryć czymś (aby nie chłonął zapachów) i włożyć do lodówki. Wyjąć bezpośrednio przed podaniem - napój powinien być schłodzony, wtedy smakuje najlepiej.

Czym jest Napój truskawkowy znaczenie w Słownik N .