Jak ugotować Napój z herbaty na pomarańczach
Definicja NAPÓJ Z HERBATY NA POMARAŃCZACH: Składniki:3 szkl. mocnej herbaty,
kawałek skórki z cytryny,
1 - 2 goździki,
0.25 laski wanilii,
2 pomarańcze,
1 kieliszek rumu lub koniaku,
lód spożywczy,
3 - 5 łyżeczek cukru.
Sposób przyrządzenia: Do świeżo zaparzonej herbaty wrzucić kawałek umytej skórki z cytryny, pokrajaną wanilię i goździki. Dodać cukier, zamieszać i pozostawić do wystygnięcia. Wystudzony płyn oziębić w lodówce. Pomarańcze umyć, obrać, pokrajać w cienkie półkrążki i dodać do oziębionego płynu. Pozostawić w lodówce na kilkanaście minut. Przed podaniem wyjąć, wymieszać z rumem lub koniakiem i wyporcjować do wąskich szklanek wkładając do każdej półkrążki pomarańczy i kawałek lodu spożywczego.
Czym jest Napój z herbaty na znaczenie w Słownik N .