Przepis na Niemiecka kaczka
SKŁADNIKI DO NIEMIECKA KACZKA co to jest
Gotowanie Niemiecka kaczka faszerowana. Składniki do wątróbka i serce kaczki) - 15 dag boczku - 15.

Jak ugotować Niemiecka kaczka faszerowana

Definicja NIEMIECKA KACZKA FASZEROWANA: SKŁADNIKI: - 1 kaczka (3 kg) - podroby (żołądek - wątróbka i serce kaczki) - 15 dag boczku - 15 dag pieczarek - 1 cebula - 1 dymka - 1 pęczek natki - 2 jajka - skórka otarta z 1/2 cytryny - 3 bułki - 3/4 l mleka - 2 łyżki słodkiej śmietany (18-proc.) - 2 łyżki masła - 1 łyżka mąki - 1 łyżeczka bylicy - 1 i 1/2 łyżeczki majeranku - sól - pieprz SOS: - 1 pęczek włoszczyzny - 1 cebula - 125 ml czerwonego wina - 150 ml bulionu drobiowego CZERWONA KAPUSTA: - 45 dag czerwonej kapusty - 1 cebula - 1 jabłko - 100 ml czerwonego wina - 2 łyżki masła - 1 liść laurowy - 2 goździki - szczypta ziela angielskiego - sól - mielony biały pieprz WYKONANIE: Przygotować kapustę: cebulę obrać i posiekać. Jabłko obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na cienkie plasterki i razem z cebulą poddusić Przygotować farsz: bułki zalać wrzącym mlekiem. Cebulę, dymkę, pieczarki, natkę pietruszki, boczek i podroby drobno pokroić. Cebulę i dymkę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki, podroby oraz natkę i udusić. Masę ostudzić, wymieszać z odciśniętymi bułkami, jajkami, mąką, śmietaną, bylicą, majerankiem i skórką z cytryny, doprawić solą, pieprzem i znów starannie wymieszać. Kaczkę natrzeć solą, pieprzem i bylicą, nadziać farszem, zaszyć, ułożyć na ruszcie piersią do dołu. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200° C, odwrócić i posmarować posoloną wodą. SOS: cebulę i włoszczyznę drobno pokroić, włożyć do naczynia z kaczką i upiec. Kaczkę wyjąć i owinąć folią aluminiową. Sos odtłuścić, przetrzeć przez sito, wymieszać z winem oraz bulionem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, zagotować i przelać do sosjerki. Kaczkę odwinąć z folii, ułożyć na czerwonej kapuście i podać z sosem.

Czym jest Niemiecka kaczka faszerowana znaczenie w Słownik N .