Przepis na Norweski sos serowy
SKŁADNIKI DO NORWESKI SOS co to jest
Gotowanie Norweski sos serowy. Składniki do slodkiej smietanki 10 dag sera norweskiego brazowego.

Jak ugotować Norweski sos serowy

Definicja NORWESKI SOS SEROWY: Produkty: półtorej szklanki mleka pół szklanki slodkiej smietanki 10 dag sera norweskiego brazowego slodkiego 2 lyzeczki cukru 2 lyzki maki pszennej   Wykonanie: Mleko i smietanke zmieszac. Make rozmieszac w malej ilosci mieszanki mleka i smietanki. Reszte mieszanki mleka ze smietanka podgrzac, dodac ser i cukier, oraz odrobine masla. Podgrzewac az ser sie rozpusci, zagotowac. Zestawic z ognia. Wlac rozrobiona make, wstawic z powrotem na gaz, gotowac na malym ogniu przez kilka minut, az sos nabierze ladnej, gladkiej konsystencji.

Czym jest Norweski sos serowy znaczenie w Słownik N .