Przepis na Nóżki wieprzowe z
SKŁADNIKI DO NÓŻKI WIEPRZOWE co to jest
Gotowanie Nóżki wieprzowe z kapustą i grochem. Składniki do szklanki suszonego, zielonego grochu1.

Jak ugotować Nóżki wieprzowe z kapustą i grochem

Definicja NÓŻKI WIEPRZOWE Z KAPUSTĄ I GROCHEM: Produkty: 4 nóżki wieprzowe lub 2 golonki
1,5 szklanki suszonego, zielonego grochu
1 kg kwaszonej kapusty
cebula
kilka jagód jałowca
łyżeczka suszonego majeranku
listek laurowy
sól Wykonanie: Groch przebrać, wypłukać w zimnej wodzie, wrzucić do wrzątku, dodając sól i majeranek, gotować do miękkości. Nóżki wieprzowe sparzyć, oczyścić z pozostałości sierści, zalać niewielką ilością wody, dodać obraną i przekrajaną cebulę, jagody jałowca, listek laurowy i sól. Gotować do miękkości, po czym wyjąć nóżki, a do tego samego rondla włożyć kapustę, układając na wierzchu nóżki, dusić co najmniej 30 min. Ugotowany groch przetrzeć przez sito, wyłożyć na miskę, na warstwie grochu ułożyć kapustę i nóżki. Podawać z musztardą.

Czym jest Nóżki wieprzowe z kapustą i znaczenie w Słownik N .