Przepis na Ocet bazyliowy
SKŁADNIKI DO OCET BAZYLIOWY co to jest
Gotowanie Ocet bazyliowy. Składniki do bazylii,2 łyżki cukru,0.5 łyżeczki białego pieprzu,3 ząbki.

Jak ugotować Ocet bazyliowy

Definicja OCET BAZYLIOWY: Składniki:0.75 białego octu winnego,
2 pęczki bazylii,
2 łyżki cukru,
0.5 łyżeczki białego pieprzu,
3 ząbki czosnku,
listek laurowy.

 
Sposób przyrządzenia:        Bazylię opłukać, oderwać listki. Łodyżki włożyć do garnka z octem, cukrem, pieprzem i listkiem. Zagotować.
        
        Czosnek obrać, pokroić w cienki plasterki, włożyć do szerokiej misy. Dołożyć listki bazylii, polać wrzącą mieszanką octową. Misę przykryć, zostawić na min. 2 h. Przelać przez drobne sito do butelki.

Czym jest Ocet bazyliowy znaczenie w Słownik O .