Przepis na OGNISTA
SKŁADNIKI DO OGNTA co to jest
Gotowanie OGNISTA WIEPRZOWINA PO BRAZYLIJSKU. Składniki do łyżeczka czosnku granulowanego • 2.

Jak ugotować OGNISTA WIEPRZOWINA PO BRAZYLIJSKU

Definicja OGNISTA WIEPRZOWINA PO BRAZYLIJSKU: Składniki • 12 x 15 dkg steków z karkówki • 1 łyżeczka czosnku granulowanego • 2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu • po ½ łyżeczki oregano, tymianku, rozmarynu, bazylii, proszku cebuloweg SOS: • 3 szklanki ziaren kukurydzy • ¼ szklanki wody • 2 duże ząbki czosnku w plasterkach • ¼ szklanki cebuli pokrojonej w kostkę • 4 zielone papryki opieczone, pokrojone w kostkę ( bez skóry) • 5 dużych pomidorów bez skóry i nasion ( kostka) • 1 ¼ szklanki mango ( kostka) • 1 łyżka octu • ½ łyżeczki cukru • ¼ łyżeczki soli • 2 łyżki świeżej kolendry ( posiekana) Etapy przygotowania 1. Przyprawy wymieszać, natrzeć dobrze nimi mięso, odstawić na 30 min. Smażyć na średnim ogniu do usmażenia. 2. Sos: Do rondelka wrzucić kukurydzę. Wlać wodę i gotować pod przykryciem 4 min., odcedzić przełożyć do miski. Podgrzać olej w rondelku i smażyć plasterki czosnku na złoto-brązowo. Przełożyć do kukurydzy. Do rondla włożyć cebulę , podsmażyć i dołożyć do kukurydzy. Dodać pozostałe składniki do kukurydzy- wymieszać. 3. Na talerze wyłożyć jednakowe ilości sosu , a na wierzchu ułożyć po dwa steki. Podawać gorące. 4. Jeśli używamy kukurydzy z puszki nie musimy jej gotować. Po wymieszaniu wszystkich składników sos należy dobrze podgrzać.

Czym jest OGNISTA WIEPRZOWINA PO znaczenie w Słownik O .