Przepis na Ognisty garnek
SKŁADNIKI DO OGNTY GARNEK co to jest
Gotowanie Ognisty garnek. Składniki do dag baraniny      5 szt cebul      2 ząbki czosnku      3.

Jak ugotować Ognisty garnek

Definicja OGNISTY GARNEK: Składniki Przepis       80 dag wołowiny
      80 dag baraniny
      5 szt cebul
      2 ząbki czosnku
      3 szklanki bulionu
      3 łyżki koncentratu pomidorowego
      1 łyżeczka octu winnego
      4 szt papryk
      5 szt pomidorów
      1 puszka fasoli czerwonej
      30 dag bryndzy
        olej
      2 łyżeczki papryki słodkiej
      2 łyżeczki oregano
        sól
        pieprz Cayenne
 
Cebule i czosnek obrać, posiekać.
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju.
Przełożyć do brytfanny, dodać 2/3 cebuli, 1/2 czosnku, oregano i papryki w proszku oraz koncentrat.
Podlać szklanką bulionu i octem, piec około godziny w temperaturze 180oC.
Fasolę osączyć.
Pomidory pokroić na kawaki.
Paprykę poci?ć wkostkę, wrzucić na rozgrzany olej.
Dodać pozostał? cebulę, pomidory, fasolę, resztę bulionu, czosnku, oregano i mielonej papryki.
Dusić 6 - 8 minut.
Przyprawić solą i pieprzem cayenne.
Dodać mięso, zagotować.
Posypać pokruszoną bryndz?.
Smacznego.

Czym jest Ognisty garnek znaczenie w Słownik O .