Przepis na Ogórki konserwowe
SKŁADNIKI DO OGÓRKI co to jest
Gotowanie Ogórki konserwowe z goździkami. Składniki do soli1/2 szklanki octu3 łyżki cukrukilka.

Jak ugotować Ogórki konserwowe z goździkami

Definicja OGÓRKI KONSERWOWE Z GOŹDZIKAMI: Składniki Przepis 1 kg małych ogórków
4 łyżki soli
1/2 szklanki octu
3 łyżki cukru
kilka goździków
kilka listków laurowych
3 ząbki czosnku
mała marchewka Ogórki dokładnie umyć i ułożyć w kamiennym garnku lub dużym słoju, przesypując solą. Przykryć talerzykiem, obciążyć, odstawić na 24 godziny.Następnie ogórki ułożyć w słoikach. Marchew obrać i pokroić w plasterki.
Ocet zmieszać z 1.5 szklanki wody, dodać listki laurowe, marchew, cukier i goździki. Zagotować. Czosnek obrać  włożyć do słoików. Zalać słoiki gorącą zalewą, pasteryzować 20 minut w temp. 90o.

Czym jest Ogórki konserwowe z goździkami znaczenie w Słownik O .