Przepis na Ogórki na gorąco
SKŁADNIKI DO OGÓRKI NA GORĄCO co to jest
Gotowanie Ogórki na gorąco. Składniki do śmietany1/2 łyżki masła1/2 łyżki mąki6 łyżek drobno.

Jak ugotować Ogórki na gorąco

Definicja OGÓRKI NA GORĄCO: 1 kg młodych ogórków
3/4 szkl. mleka
1/2 szkl. śmietany
1/2 łyżki masła
1/2 łyżki mąki
6 łyżek drobno posiekanej pietruszki z koprem i estragonem / li?cie mięty z koprem
sól, pieprz Obrane ogórki pokroić w słupki, włożyć do wrz?cej, osolonej wody. Gotować pod przykryciem ok. 5 min. Stopić masło, dodać przesianą m?kę, ogrzewać chwilkę, nie rumieni?c, rozprowadzić, dodając stopniowo mleko. Mieszając zagotować. Utrzymać chwilkę w stanie wrzenia. Zagęszczone mleko wymieszać ze ?mietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Ogórki odcedzić, wyłożyć na salaterkę, wymieszać z połową posiekanej zieleniny, zalać sosem, posypać pozostał? zieleniną. Podawać do potraw z jajek.

Czym jest Ogórki na gorąco znaczenie w Słownik O .