Przepis na Ogórki nadziewane
SKŁADNIKI DO OGÓRKI co to jest
Gotowanie Ogórki nadziewane mięsem. Składniki do bułka, jajko, sól, pieprz, zielenina, łyżka.

Jak ugotować Ogórki nadziewane mięsem

Definicja OGÓRKI NADZIEWANE MIĘSEM: Składniki: 4 dość duże ogórki, 30 dkg mięsa, bułka, jajko, sól, pieprz, zielenina, łyżka tłuszczu, łyżeczka mąki, pół szklanki śmietany, 2- 3 pomidory, zielony koper. Sposób przyrządzenia:
       
Obrane ze skórki ogórki skroić wzdłuż na 1/3 wysokości i za pomocą ostrej łyżeczki wydrążyć gniazda nasienne pozostawiając tylko samą zwartą część ogórków. Mielone mięso wieprzowo- wołowe wyrobić z dodatkiem jajka i odciśniętej z mleka bułki, drobno posiekanej natki pietruszki lub kopru, soli i pieprzu. Wyrobioną masę mięsną nadziać ogórki tak, aby masa nieco wystawała nad powierzchnię, przykryć ściętymi paskami i ułożyć w płaskim rondlu lub w powleczonej teflonem brytfance, skropić tłuszczem i wstawić do piekarnika, piec około 25 min; a w połowie pieczenia polać ogórki sosem przygotowanym ze śmietany i mąki.

Czym jest Ogórki nadziewane mięsem znaczenie w Słownik O .