Przepis na Ogórki w zalewie z
SKŁADNIKI DO OGÓRKI W ZALEWIE co to jest
Gotowanie Ogórki w zalewie z chili. Składniki do soli • 60 dkg cukru • 1,5 szklanki octu • 7 łyzek.

Jak ugotować Ogórki w zalewie z chili

Definicja OGÓRKI W ZALEWIE Z CHILI: Składniki • 2,5 kg ogórków średnich • 6 łyzek soli • 60 dkg cukru • 1,5 szklanki octu • 7 łyzek oleju • 2 łyżki płaskie chili w proszku • 5 dużych ząbków czosnku Etapy przygotowania 1. Ogórki pokroić w plasterki (grubiej niz na mizerie). Dodać sól, wymieszac i pozostawić na 6 godz w chłodnym miejscu. 2. Po 6 godz ogórki odcedzić (nie wygniatać). 3. Cukier, ocet, olej, chili, czosnek - wszystko zagotować. 4. Ogórki zalać gorącą zalewą i pozostawić na 12 godz. 5. Po tym czasie ogórki wkładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. 6. Wspaniały dodatek do potraw z grila lub obiadu. Wykonanie przepisu wymaga trochę czasu lecz gwarantuję wspaniały przysmak dla osób lubiących pikantne rzeczy.

Czym jest Ogórki w zalewie z chili znaczenie w Słownik O .