Przepis na Okoń w maśle
SKŁADNIKI DO OKOŃ W MAŚLE co to jest
Gotowanie Okoń w maśle orzechowym. Składniki do dag okonia- sok z 1 cytryny- sól i pieprz- 3 łyżki.

Jak ugotować Okoń w maśle orzechowym

Definicja OKOŃ W MAŚLE ORZECHOWYM: Produkty: - 20 dag mrożonych liści szpinaku
- 35 dag okonia
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki mielonych orzechów laskowych
- gałka muszkatołowa Wykonanie: Szpinak rozmroź, grubo pokrój i ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Rybę oczyść, opłucz, osusz. Natrzyj solą i pieprzem, ułóż na liściach szpinaku. Gotuj na parze około 10 minut. W tym czasie podgrzej olej i masło, wrzuć na tłuszcz mielone orzechy. Dodaj szczyptę soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Okonia podawaj na podgrzanych talerzach, polej masłem orzechowym. Szpinak przypraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz odrobiną gałki i ułóż obok ryby.

Czym jest Okoń w maśle orzechowym znaczenie w Słownik O .