Przepis na Okoń w migdałach i
SKŁADNIKI DO OKOŃ W MIGDAŁACH co to jest
Gotowanie Okoń w migdałach i kokosie. Składniki do lub innej ryby morskiej    •  opakowanie wiórków.

Jak ugotować Okoń w migdałach i kokosie

Definicja OKOŃ W MIGDAŁACH I KOKOSIE: Składniki •  50 dag filetów z okonia morskiego lub innej ryby morskiej
  
•  opakowanie wiórków kokosowych
  
•  opakowanie migdałów w płatkach
  
•  sok z cytryny
  
•  biały pieprz, sól
  
•  łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  
•  mąka pszenna to obtaczania filetów
  
•  łyżka stołowa bułki tartej
  
•  olej lub oliwa do smażenia
  
•  2 jaja
  
•  2 łyżki śmietany 18%
   Etapy przygotowania 1.  Z filetów wyjmuję starannie pincetką wszystkie ości. Filety skrapiam obficie sokiem z cytryny, solę i pieprzę.
    
2.  Jaja wbijam do miseczki, dodaję śmietanę i paprykę.Trzeba to starannie rozmącić miotełką albo mikserem. 
    
3.  Trzeba teraz wymieszać z sobą starannie bułkę tarta, wiórki kokosowe i płatki migdałów.
    
4.  Ryby obtaczamy w mące, następnie w rozmąconym jajku a na końcu w panierce sypkiej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju bądź oliwie z oliwek. Ja na wierzch rybki daję jeszcze odrobinę beszamelu.

Czym jest Okoń w migdałach i kokosie znaczenie w Słownik O .