Przepis na Okoń z patelni z
SKŁADNIKI DO OKOŃ Z PATELNI Z co to jest
Gotowanie Okoń z patelni z owocami. Składniki do cytryny, - sól, - 80 g przerośniętego boczku, - 2.

Jak ugotować Okoń z patelni z owocami

Definicja OKOŃ Z PATELNI Z OWOCAMI: SKŁADNIKI: - 500 g filetów z okonia, - sok z 1 cytryny, - sól, - 80 g przerośniętego boczku, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki mąki, - 2- 3 cebulki ze szczypiorem, - 1 strąk czerwonej papryki, - 1 czerwone jabłko, - 1 gruszka, - 1 łyzeczka słodkiej papryki w proszku, - szczypta ostrej papryki w proszku, - 200 g śmietany kremówki SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Rybę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą. Rybę obtoczyć w mące. Boczek pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju i wyjąć. Na tym samym tłuszczu smażyć rybę ok. 5 minut z każdej strony, wyjąć z patelni. Cebulkę i paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Jabłko i gruszkę umyć. pokroić w ćwiartki, po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plastry. Paprykę, cebulę i owoce dusić ok. 5 minut na tłuszczu ze smażenia ryby. Doprawić papryką w proszku, dodać śmietanę. następnie włożyć rybę. całość podgrzewać na wolnym ogniu ok. 3 minut. Rybę można podawać z ziemniakami z wody posypanymi natką pietruszki.

Czym jest Okoń z patelni z owocami znaczenie w Słownik O .