Przepis na Okonomiyaki
SKŁADNIKI DO OKONOMIYAKI co to jest
Gotowanie Okonomiyaki. Składniki do trudneSkładniki na 6 porcji • ¼ kapusty • 1 marchew • 1 peczek.

Jak ugotować Okonomiyaki

Definicja OKONOMIYAKI: Przygotowanie: 10

Smażenie: 5

Trudność: srednio trudne


Składniki na 6 porcji

• ¼ kapusty • 1 marchew • 1 peczek nira (mozna uzyc pora) • szklanka maki • 2 jaja • puszka tunczyka w oliwie, mozna uzyc tez krewetek, osmiornicy, kalmara • proszek dashi, sol • woda • katsuo (suszona makrela w platkach)
Etapy przygotowania

1. Warzywa drobno pokroic, dodac tunczyka, jaja, make i wode, wymieszac. Doprawic dashi i sola. 2. Smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. 3. Najlepiej smakuja gorace z gotowym sosem do okonomiyakow, posypane platkami suszonej makreli, ale mozna tez je jesc z majonezem lub ketchupem.

Czym jest Okonomiyaki znaczenie w Słownik O .