Przepis na Omlet biszkoptowy
SKŁADNIKI DO OMLET BZKOPTOWY co to jest
Gotowanie Omlet biszkoptowy rzymski. Składniki do mąki,wanilia lub cukier waniliowy,skórka z.

Jak ugotować Omlet biszkoptowy rzymski

Definicja OMLET BISZKOPTOWY RZYMSKI: Składniki:8 jaj,
0.5 szkl. cukru pudru,
4 łyżki mąki,
wanilia lub cukier waniliowy,
skórka z cytryny,
łyżka masła.

 
Sposób przyrządzenia:        Oddzielić żółtka od białek, utrzeć je z cukrem w kamiennej misce. Z białek ubić pianę, dodawać stopniowo do utartych żółtek na przemian z mąką, nie przerywając mieszania. Do wymieszanej masy dodać skórkę startą z cytryny i wanilię, wylać na patelnię o średnicy 30 - 35 cm, na rozpuszczone masło. Omlet smażyć na przykrytej patelni na płycie kuchennej lub rumienić w piekarniku na złoty kolor. Na upieczony omlet nałożyć przez środek konfiturę albo dżem owocowy, założyć z obu stron brzeg, tworząc podłużny rulon, przenieść na półmisek i podzielić na porcje. Podawać posypane cukrem pudrem.

Czym jest Omlet biszkoptowy rzymski znaczenie w Słownik O .