Przepis na Omlet biszkoptowy
SKŁADNIKI DO OMLET BZKOPTOWY co to jest
Gotowanie Omlet biszkoptowy. Składniki do waniliowyskórka otarta z cytrynymasłocukier.

Jak ugotować Omlet biszkoptowy

Definicja OMLET BISZKOPTOWY: 4 jajka
2 łyżki mąki
1/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
skórka otarta z cytryny
masło
cukier puder
konfitura / dżem Utrzeć żółtka z cukrem, ubić białka na sztywno. Dodawać stopniowo białka do żółtek na przemian z m?ką, ci?gle mieszając. Dodać skórkę i cukier waniliowy, wymieszać. Wylać na rozgrzaną patelnię, wysmarowaną masłem. Smażyć na złoty kolor. Nałożyć konfiturę, rozsmarować. Złożyć brzegi z obu stron, tworz?c podłużny rulon. Przenieść na półmisek, podzielić na porcje. Posypać cukrem pudrem.

Czym jest Omlet biszkoptowy znaczenie w Słownik O .