Przepis na Omlet estragonowy
SKŁADNIKI DO OMLET co to jest
Gotowanie Omlet estragonowy z wędzoną piersią. Składniki do •  2 szalotki    •  1 wędzona pierś z.

Jak ugotować Omlet estragonowy z wędzoną piersią

Definicja OMLET ESTRAGONOWY Z WĘDZONĄ PIERSIĄ: Składniki •  5 jajek
  
•  4 gałązki estragonu
  
•  2 szalotki
  
•  1 wędzona pierś z kurczaka
  
•  1/3 małej, młodej cukini
  
•  3 łyżki masła
  
•  1 łyżeczka mąki
  
•  ½ szklanki + 2 łyżki mleka
  
•  sól, pieprz, gałka muszkatołowa
   Etapy przygotowania 1.  Estragon posiekaj. Szalotki pokrój w plasterki. Pierś kurczaka pokrój w kosteczkę, tak samo pokrój cukinię.
    
2.  1 łyżkę masła rozgrzej w garnuszku, wsyp mąkę, nie rumień, dolej ½ szklanki zimnego mleka, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    
3.  Na 1 łyżce masła zeszklij szalotkę, włóż kosteczki cukinii i podsmaż, aż będzie tylko lekko twardawa. Do sosu dodaj kurczaka i warzywa, wymieszaj razem.
    
4.  Jajka ubij z 2 łyżkami mleka, dopraw solą, wymieszaj z estragonem. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, wlej jajka i usmaż na małym ogniu omlet. Podnoś jego brzegi podczas smażenia, aby nie ścięta masa spływała na dno patelni.
    
5.  Na upieczony omlet wyłóż kurczaka z warzywami w sosie i złóż go na pół. Omlet podziel na 2 porcje i podaj z sałatką.

Czym jest Omlet estragonowy z wędzoną znaczenie w Słownik O .