Przepis na Omlet FU YUNG
SKŁADNIKI DO OMLET FU YUNG co to jest
Gotowanie Omlet FU YUNG. Składniki do pociętego kurczaka, cielęciny lub indyka1/2 szklanki cebuli.

Jak ugotować Omlet FU YUNG

Definicja OMLET FU YUNG: Składniki:
3/4 szklanki ugotowanego, drobno pociętego kurczaka, cielęciny lub indyka
1/2 szklanki cebuli posiekanej
1/2 szklanki kiełków fasoli mung
1/2 szklanki selera posiekanego
1/2 szklanki grzybów mu-err pociętych w paski (lub pieczarek pociętych w plasterki)
5 dużych jaj ubitych
1 łyżeczka soli
szczypta białego pieprzu
olej głębokiego smażenia lub 4 łyżki do smażenia z mieszaniem Sos:
1/2 szklanki bulionu z kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka wina ryżowego
szczypta białego pieprzu
1 łyżka mąki kukurydzianej wymieszana z 3 łyżkami wody
1 łyżeczka oleju sezamowego Wersja amerykańska (głęboko smażona) Zagotuj w garnku bulion. Dodaj sos sojowy, wino i pieprz. Wył?cz gaz. Wlewaj powoli m?kę z wod? przez cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Dodaj sos sezamowy i zamieszaj jeszcze raz. Poł?cz ze sob? mięso, warzywa, jajka, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. W woku podgrzej dwie szklanki oleju. Kiedy olej będzie bardzo gor?cy rozłóż na wierzchu 1/4 mieszanki jajecznej. Jajka powinny pływać po powierzchni, kiedy się zetną, włóż kolejną porcję. W ten sposób uformuj 4 omlety. Kiedy dolna czę?ć omletów zrobi się jasnobr?zowa obróć na drug? stronę aż też zrobi się br?zowa. Użyj dwóch łopatek żeby wyjąć omlety z woka, ?ci?nij lekko aby usunąć nadmiar oleju. Rozłóż omlety na talerzach' Podgrzej sos zamieszaj kilkukrotnie, polej omlety i podawaj. Wersja chińska (smażona z mieszaniem) W woku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj mięso i warzywa, smaż krótko mieszając, dodaj sól i pieprz. Mieszaj kolejne 2 min. Wyłóż wszystko na talerz żeby lekko przestygło. Umyj wok. W misce wymieszaj ubite jajka, mięso i warzywa. Ponownie rozgrzej olej w woku. Wlej mieszankę jajeczną, przy pomocy łopatki przesuwaj lekko w tył i w przód ?cinając? się mieszankę. Kiedy omlet się zetnie odwróć go na drug? stronę i smaż aż brzegi zrobi? się br?zowe. Zakończ smażenie kiedy środek omleta jest wci?ż miękki. Podawaj gor?cy.

Czym jest Omlet FU YUNG znaczenie w Słownik O .