Przepis na Omlet Hotel
SKŁADNIKI DO OMLET HOTEL co to jest
Gotowanie Omlet Hotel Europejski. Składniki do dkg sera twarogowego,żółtko,2 dkg masła,2 dkg cukru.

Jak ugotować Omlet Hotel Europejski

Definicja OMLET HOTEL EUROPEJSKI: Składniki:2 jaja,
10 ml śmietany,
mleka lub wody,
8 dkg sera twarogowego,
żółtko,
2 dkg masła,
2 dkg cukru pudru,
1 dkg rodzynków,
10 ml koniaku,
tłuszcz,
sól do smaku.
Sos:
150 ml mleka,
2 żółtka,
3-4 dkg cukru pudru,
2 dkg masła,
sól i wanilia do smaku.

 
Sposób przyrządzenia:        Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem, wymieszać ze zmielonym serem twarogowym, opłukanymi rodzynkami i koniakiem. Omlet przygotować jak zwykły omlet.  Gdy się od spodu podsmaży, nałożyć nadzienie, zwinąć łopatką oba brzegi do środka. Następnie przełożyć na żaroodporny półmisek wysmarowany tłuszczem. Mleko zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, wlewać powoli cienkim strumieniem gorące mleko szybko mieszając trzepaczką. Naczynie z żółtkami wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze aż sos zgęstnieje. Uważać, aby woda w naczyniu była bliska wrzenia lecz nie gotowała się. Potem dodać po kawałku masła stale mieszając. Przygotowanym, doprawionym sosem zalać omlet i zapiec.

Czym jest Omlet Hotel Europejski znaczenie w Słownik O .