Przepis na Omlet huzarski
SKŁADNIKI DO OMLET HUZARSKI co to jest
Gotowanie Omlet huzarski. Składniki do smalec, olej) - 100 g wędzonej słoniny - 2 spore ziemniaki.

Jak ugotować Omlet huzarski

Definicja OMLET HUZARSKI: Składniki: - 6 jajek - 1- 2 łyżki tłuszczu (smalec, olej) - 100 g wędzonej słoniny - 2 spore ziemniaki - 1 mała cebula - 1 łyżeczka mielonej papryki - sól i pieprz Sposób przyrządzania: Słoninę kroimy w drobniutką kosteczkę, rumienimy i zdejmujemy z patelni. Na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy na jasnozłoty kolor pokrojone w kosteczkę ziemniaki razem z pokrojoną w talarki cebulą. Solimy, podnosimy na moment patelnię, skrapiamy jej zawartość wodą, posypujemy papryką i pieprzem, stawiamy patelnię ponownie na ogniu i wylewamy na ziemniaki z cebulą masę z roztrzepanych jajek z dodatkiem tłuszczu. Omlet smażymy z dwóch stron. 

Czym jest Omlet huzarski znaczenie w Słownik O .