Jak ugotować Omlet huzarski
Definicja OMLET HUZARSKI: - 6 jajek
- 1-2 łyżki tłuszczu (smalec
- olej)
- 100 g wędzonej słoniny
- 2 spore ziemniaki
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- sól i pieprz
Słoninę kroimy w drobniutką kosteczkę, rumienimy i zdejmujemy z patelni. Na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy na jasnozłoty kolor pokrojone w kosteczkę ziemniaki razem z pokrojoną w talarki cebul?. Solimy, podnosimy na moment patelnię, skrapiamy jej zawartość wod?, posypujemy papryką i pieprzem, stawiamy patelnię ponownie na ogniu i wylewamy na ziemniaki z cebul? masę z roztrzepanych jajek z dodatkiem tłuszczu.
Omlet smażymy z dwóch stron.
Czym jest Omlet huzarski znaczenie w Słownik O .