Przepis na Omlet po wiejsku
SKŁADNIKI DO OMLET PO WIEJSKU co to jest
Gotowanie Omlet po wiejsku. Składniki do ugotowane ziemniaki 300 g bekonu pęczek szczypiorku 2.

Jak ugotować Omlet po wiejsku

Definicja OMLET PO WIEJSKU: Składniki: 8 jajek 4 łyżki mleka 4 łyżki wody 4 ugotowane ziemniaki 300 g bekonu pęczek szczypiorku 2 małosolne ogórki 4 pomidory 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, a bekon w grubą kostkę. Pomidory sparzyć i obrać, pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w plasterki. Jajka roztrzepać z mlekiem i wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać bekon, warzywa i połowę posiekanego szczypiorku. Na patelni rozgrzać masło i olej. Wlać 1/4 masy i smażyć omlet, tak samo postąpić z resztą masy dodając trochę tłuszczu na patelnię, aby otrzymać łącznie 4 omlety. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Czym jest Omlet po wiejsku znaczenie w Słownik O .