Przepis na Omlet wiosenny
SKŁADNIKI DO OMLET WIOSENNY co to jest
Gotowanie Omlet wiosenny. Składniki do drobno posiekanej zielonej pietruszki,2 łyżki szczypiorku,1.

Jak ugotować Omlet wiosenny

Definicja OMLET WIOSENNY: Składniki:1 opakowanie sera feta,
2 - 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki szczypiorku,
1 łyżka młodej rzeżuchy,
1 łyżka posiekanej swieżej bazylii,
1 łodyga selera naciowego pokrojona w cieniutkie plasterki,
10 utartych na wiórka rzodkiewek,
4 jajka,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz.

 
Sposób przyrządzenia:        Do naczynia wbić jajka, dodać 5 łyżek wody i szczyptę soli. Ubić energicznie. W miseczce wymieszać razem wszystkie warzywa. Następnie na teflonowej patelni rozgrzać oliwę, wlać jajka i posypać równomierne mieszanką warzyw (lekko przyklepać). Smażyć na średnim ogniu 1 - 2 min., aż do ścięcia. Delikatnie odwrócić i smażyć kolejne 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać fetą. Podawac ze świeżym jasnym pieczywem.

Czym jest Omlet wiosenny znaczenie w Słownik O .