Jak ugotować Omlet z jabłkami
Definicja OMLET Z JABŁKAMI: Składniki • 2 winne jabłka • 5 jajek • 1 łyżka masła • sól Etapy przygotowania 1. Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać 4 łyżki wody i roztrzepać. Jabłka umyć, obrać, pokroić na cienkie plastry (pamiętać o usunięciu gniazd nasiennych).
2. Białka posolić, ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie połączyć z żółtkami.
3. W okrągłym żaroodpornym naczyniu stopić masło, ułożyć w nim jabłka, zalać masą jajeczną i smażyć przez 3 minuty.
4. Następnie przykryć naczynie i wstawić na 10 min. do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni. Omlet podawać gorący, posypany cukrem pudrem i/lub polany sokiem owocowym.
Czym jest Omlet z jabłkami znaczenie w Słownik O .