Przepis na Omlet z passiflorą
SKŁADNIKI DO OMLET Z co to jest
Gotowanie Omlet z passiflorą. Składniki do jajka2 łyżki roztopionego masła2 owoce passiflory5.

Jak ugotować Omlet z passiflorą

Definicja OMLET Z PASSIFLORĄ: 100 g mąki
3 łyżki wiórków kokosowych
¼ l mleka
2 jajka
2 łyżki roztopionego masła
2 owoce passiflory
5 kostek cukru
30 ml likieru „Maracuja
1 pomarańcza
50 g cukru

Wymieszać m?kę z wiórkami, dodać mleko z roztrzepanymi jajkami. Dokładnie wymieszać, dodając płynne masło. Po uzyskaniu płynnej masy odstawić na 1h. W owoców wykroić mi?ższ, rozdrobnić w mikserze, przetrzeć przez sito. Kostki cukru pocierać z każdej strony o skórkę pomarańczową do uzyskania żółtego zabarwienia. Poł?czyć ze zwykłym cukrem, podgrzać do uzyskania karmelu. Do karmelu dodać masę owocową i całość zagotować. Dodać likier i całość zagotować. Masło podgrzać, z ciasta uformować kilka omletów. Usmażone  złożyć na połowę, polać syropem z mas? owocową, posypać wiórkami.

Czym jest Omlet z passiflorą znaczenie w Słownik O .