Przepis na Omlet z rybą
SKŁADNIKI DO OMLET Z RYBĄ co to jest
Gotowanie Omlet z rybą. Składniki do 100 ml porto, 100 ml bialego wina, 4 jaja, 4 lyzki oliwy.

Jak ugotować Omlet z rybą

Definicja OMLET Z RYBĄ: Produkty 700 g filetow z ryby,
4 filety anchois,
100 ml porto,
100 ml bialego wina,
4 jaja,
4 lyzki oliwy,
swieze ziola,
bouquet garni, sol, pieprz. Wykonanie 1. Ziola oplukac, drobno posiekac. Filety oplukac pod biezaca woda. 2. Zagotowac porto z winem. Dodac bouquet garni i filety anchois. Gotowac chwile. Wlozyc filety z ryby, gotowac na malym ogniu 12 min. 3. Filety z ryby wyjac, pokroic na male kawalki. Wywar przecedzic przez sito. 4. Jaja ubic z sola i pieprzem. Dodac przetarty wywar, wymieszac z ziolami. 5. W naczyniu do zapiekania ulozyc kawalki filetow, zalac masa jajeczna. Wstawic do ogrzanego piekarnika na 20 min. Zapiekac w temp. 150 st.. 6. Mocno zrumieniony omlet podawac w tym samym naczyniu, w ktorym sie zapiekal.

Czym jest Omlet z rybą znaczenie w Słownik O .