Przepis na Omlet z szynką i
SKŁADNIKI DO OMLET Z SZYNKĄ I co to jest
Gotowanie Omlet z szynką i szparagami. Składniki do    •  2 plastry boczku wędzonego (jeśli lubimy.

Jak ugotować Omlet z szynką i szparagami

Definicja OMLET Z SZYNKĄ I SZPARAGAMI: Składniki •  250 g szparagów
  
•  10 dag szynki
  
•  2 plastry boczku wędzonego (jeśli lubimy)
  
•  1- 2 ząbków czosnku
  
•  1- 2 łyżek posiekanego szczypiorku
  
•  6 jaj
  
•  2 łyżki mąki
  
•  1 łyżka masła
  
•  1 łyżka śmietany
  
•  sól, pieprz, cukier
   Etapy przygotowania 1.  Szparagi ugotować (związane białą nitką) w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, oraz cukru. Gdy już będą miękkie wyjąć je z wody, ułożyć na talerzu, przeciąć nitkę, a następnie przekroić na pół.
    
2.  Jaja wymieszać ze śmietaną, dodać sól i odrobinę pieprzu. Całą masę ubijać przy pomocy widelca. Następnie dodać 2 łyżki mąki i wszystko ponownie dokładnie wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z jajkami.
    
3.  Boczek pokroić na drobne kawałeczki, a następnie wytopić na patelni. Szynkę pokroić na paski i również lekko podsmażyć wraz z boczkiem. Do smażących się wędlin dodać łyżkę masła , poczekać, aż się stopi.
    
4.  Następnie wlać na patelnię masę jajeczną, wymieszać, a na wierzch dołożyć szparagi. Całość smażyć do momentu, aż omlet będzie rumiany.  5.  Danie można przygotować również w wersji bez czosnku i bez szczypiorku, wtedy smak będzie delikatniejszy. Omlet przygotowujemy na dużej patelni. Gdy chcemy otrzymać dwa mniejsze, wystarczy masę jajeczną podzielić na pól.

Czym jest Omlet z szynką i szparagami znaczenie w Słownik O .