Przepis na Omlet z twarożkiem
SKŁADNIKI DO OMLET Z co to jest
Gotowanie Omlet z twarożkiem wiejskim. Składniki do oleju - 2 czubate łyżki wiejskiego twarożku.

Jak ugotować Omlet z twarożkiem wiejskim

Definicja OMLET Z TWAROŻKIEM WIEJSKIM: Składniki: - 4 jajka - 2-3 dag masła - 1 łyżka oleju - 2 czubate łyżki wiejskiego twarożku (ziarnistego) - garść posiekanych świeżych ziół (pietruszki, szczypiorku, estragonu, trybulki) - sól - pieprz Sposób przyrządzania: Oddziel żółtka od białek. Rozbij żółtka widelcem i energicznie mieszając, połącz je z białkami. Podgrzej na patelni masło z olejem, poczekaj, aż się połączą, i równomiernie rozprowadź tłuszcz po całej patelni. Wlej roztrzepane jajka, rozlej je równomiernie po patelni i zmniejsz ogień. Smaż tak, aby uzyskać płaski, dość cienki i równy omlet. Gdy omlet przysmaży się od spodu, zdejmij patelnię z ognia. Na wierzchu powinno być jeszcze trochę płynnego jajka. Przypraw omlet solą i pieprzem. Niedosmażoną stronę posmaruj twarożkiem i posyp ziołami. Zwiń w rulon i przekrój na pół.

Czym jest Omlet z twarożkiem wiejskim znaczenie w Słownik O .