Przepis na Omlet ze szparagami
SKŁADNIKI DO OMLET ZE co to jest
Gotowanie Omlet ze szparagami. Składniki do szparagow,4 jaja,1 lyzka startego zoltego sera,1.

Jak ugotować Omlet ze szparagami

Definicja OMLET ZE SZPARAGAMI: Porcja dla 2 osob. Czas przygotow. 40 min.
500 g szparagow,
4 jaja,
1 lyzka startego zoltego sera,
1 lyzeczka maki kartoflanej,
2 lyzki drobno pokrojonej rzezuchy,
1/8 lyzeczki cayenne, sol,
sklarowane maslo do smazenia omletu.

1. Szparagi cienko obrac, zdrewniane konce odlamac. Oplukac, wlozyc do wrzacej,
osolonej wody, gotowac 20-30 min. Odcedzic.
2. Jaja umyc. Zoltka wbic do miski, wymieszac z maka kartoflana i serem. Bialka
lekko ubic z sola i pieprzem cayenne. Delikatnie polaczyc z zoltkami.
3. Na patelni dobrze rozgrzac 1 lyzke masla, wlac mase jajeczna, smazyc na srednim ogniu, podwazajac brzegi szerokim nozem lub lopatka, by cala masa splynela pod spod omletu.
4. Na usmazony omlet polozyc szparagi, zlozyc omlet na pol, zsunac z patelni na
ogrzany talerz, posypac rzezucha.

Czym jest Omlet ze szparagami znaczenie w Słownik O .